Aποζημίωση 580.000 ευρώ για ψυχική οδύνη στους συγγενείς του κυβερνήτη του Σινούκ

Σύμφωνα με το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, το Ελληνικό Δημόσιο καλείται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 580.000 ευρώ για ψυχική οδύνη στην σύζυγο και τον γιο του Παναγιώτη Παπαναστασίου, κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου Σινούκ που τον Σεπτέμβριο του 2004 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, έντεκα συνοδοί του και το 6μελές πλήρωμα του ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο, ξεκίνησε από την Αθήνα και μετέφερε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του στο Αγιο Όρος.
Στο πόρισμα της επιτροπής αναφέρεται ότι δεν προέκυψε ότι υφίσταται συγκεκριμένη παράνομη πράξη ή παράλειψη σχετικά με την επιθεώρηση και συντήρηση του επίμαχου ελικοπτέρου, ούτε ότι τα μέλη του πληρώματος και οι ενέργειες τους προκάλεσαν την πτώση του. Ως πιθανή αιτία της πτώσης, εκτιμάται η απώλεια πίεσης στο δεύτερο υδραυλικό σύστημα ελέγχου πτήσεως, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που είχαν ως αποτέλεσμα το ελικόπτερο να περιέλθει σε ασυνήθη κατάσταση πτήσεως. 
Η σύζυγος τού κυβερνήτη και ο ανήλικος γιος του προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και ζητούσαν με αναγνωριστική αγωγή να τους καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο από ένα εκατομμύριο ευρώ στον καθένα για αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από τον θάνατο του κυβερνήτη του μοιραίου Σινούκ Παναγιώτη Παπαναστασίου. (πηγή: newsbeast.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά