Στον τόπο του εγκλήματος του Πολ Ρόλαντ

Κάθε εγκληματίας που εγκαταλείπει τον τόπο του εγκλήματος αφήνει πίσω του κάτι από τον εαυτό του. Τα ίχνη αυτά γίνονται η καταδίκη του από τη στιγμή που οι εγκληματολόγοι - ερευνητές αρχίζουν να ξεσκεπάζουν τα στοιχεία που κρύβονται στις σταγόνες αίματος και στο DNA. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει τα μυστικά των εγκληματολόγων - ερευνητών και παρουσιάζει τις πιο προηγμένες επιστημονικές μεθόδους αστυνομικής έρευνας.
Στις σελίδες του θα ανακαλύψετε πώς συλλέγονται και αναλύονται τα στοιχεία, ποιες ενδείξεις μπορούν να βρεθούν στον τόπο του εγκλήματος και πάνω στο ίδιο το πτώμα, τι συμβαίνει στη διάρκεια της αυτοψίας, πώς προσδιορίζουν οι ιατροδικαστές την ώρα και τα αίτια του θανάτου, πώς μπορεί να καταρριφθεί ένα φαινομενικά ακλόνητο άλλοθι με τη βοήθεια του DNA, της τοξικολογίας,
της ανάλυσης των μικροσκοπικών ιχνών και της εντομολογίας, πώς έχει βοηθήσει η επιστήμη της εγκληματολογίας στη δικαίωση αθώων ανθρώπων που καταδικάστηκαν άδικα και στην αποκάλυψη σοβαρών κακοδικιών και ένα πλήθος από πραγματικές υποθέσεις, παρμένες από τα αρχεία της αστυνομίας από όλο τον κόσμο, πολλές από τις οποίες βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.Ο δημοσιογράφος Πολ Ρόλαντ εξετάζει όλες τις βασικές κατηγορίες εγκλημάτων και αναλύει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, παρουσιάζοντας συναρπαστικές ιστορίες αληθινών εγκλημάτων, πρόσφατων αλλά και πιο παλιών. (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου/Εκδότης: LECTOR Μεταφραστής: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Σχόλια