Η Βρετανική η πιο ακριβή Δικαιοσύνη στην Ευρώπη

Σχεδόν 3.000 αγγλικές λίρες δαπανώνται στην Αγγλία σε κάθε δικαστική υπόθεση και πολύ μεγαλύτερα ποσά λαμβάνονται από δημόσια χρηματοδότηση από ότι σε πολλές άλλες χώρες σύμφωνα με επίσημη ανάλυση. Οι δικαστές στη Βρετανία και την Ιρλανδία είναι επίσης ένα από τα καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα στην ήπειρο, κερδίζοντας περισσότερο από επτά φορές το μισθό του μέσου εργαζομένου.
Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης διαπιστώνει ότι οι βρετανικές κυβερνήσεις δαπανούν συνολικά περισσότερα χρήματα για το συστημα δικαιοσύνης  από ότι οπουδήποτε αλλού στην ήπειρο.
Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός στην Αγγλία και την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, για το 2010, ανήρθε 14.2 δισ.ευρώ, λίγο περισσότερα από τη Γερμανία που είχε 13,3 δισ. ευρώ. Αλλά στην Αγγλία το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 1,9 τοις εκατό του συνόλου των δημοσίων δαπανών, το ίδιο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι ο χώρος της Δικαιοσύνης στη Μεγ.Βρετανία είναι συντριπτικά ανδροκρατούμενος, σύμφωνα με μια νέα σσυγκριτική μελέτη των δικαστικών συστημάτων σε όλη την Ευρώπη, με μόνο το Αζερμπαϊτζάν να έχει λιγότερες γυναίκες (από άρθρο του Martin Beckford στο www.telegraph.co.uk).

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά