Ακύρωση αναγκαστικής εκτέλεσης : Η λειτουργία του δεδικασμένου, εκτείνεται και στο δικονομικό ζήτημα που κρίθηκε, λ.χ. την έλλειψη ενεργητικής νομιμοποίησης (ΜΠρΠειρ)

Μον.Πρωτ.Πειραιά αρ. απόφασης 3243/2025: Ανακοπή κατά της εκτέλεσης. Η λειτουργία του δεδικασμένου, εκτείνεται και στο δικονομικό ζήτημα που κρίθηκε, λ.χ. την έλλειψη ενεργητικής νομιμοποίησης.

Επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης από εταιρεία διαχείρισης, κατόπιν άρσης κατάσχεσης και επιβολή νέας, παρά την ύπαρξη προηγούμενης τελεσίδικης δικαστικής απόφασης περί έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης, δίχως η επισπεύδουσα να θεραπεύσει το δικονομικό ελάττωμα για το οποίο δημιουργήθηκε δεδικασμένο.

Δεκτή η ανακοπή, διότι η επισπεύδουσα επιχείρησε για την ίδια αιτία, νέα εκτέλεση με την ίδια δικονομική έλλειψη, χωρίς να έχει άρει την τελεσιδίκως διαπιστωθείσα πλημμέλεια της μη συγκοινοποίησης συμβάσεων διαχείρισης, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να διαρρήξει το δεδικασμένο της προηγούμενης απόφασης.

Η Απόφαση εδώ

Η ανακόπτουσα εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο Γιώργο Λ. Καλτσά (Σωτήρος Διός 6-Πειραιάς, τηλ. επικ. 2104119287-2104171385 κιν: 6972397827).

Σχόλια