Δημοψήφισμα και αποχή για το νέο δικαστικό χάρτη αποφάσισε ο ΔΣΑ

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος κατά τον Κώδικα Δικηγόρων καθώς και αποχή των μελών του αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ως διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του Υπουργείο Δικαιοσύνης με το νέο δικαστικό χάρτη.

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:

«Το ΔΣ του ΔΣΑ, κατά τη συνεδρίαση της 16.4.2024, διαμαρτυρόμενο για την ίδρυση των πέντε (5) τουλάχιστον  περιφερειακών Πρωτοδικείων στην Αττική και στη λειτουργία τους από 16.9.2024 σύμφωνα με τη νομοθετική  πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη, αποφάσισε :

1. τη διενέργεια δημοψηφίσματος κατά τον Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 138 παρ. 3) όπως είχε αποφασίσει και τον Ιούνιο του 2018 αντιδρώντας στην νομοθετική πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Σταύρου Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, και
2. την αποχή από όλες τις πολιτικές υποθέσεις τη Δευτέρα 22/4/2024 καθώς και την ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή.

Το δημοψήφισμα σχετικά με το με αν αποδέχονται οι δικηγόροι Αθηνών την δημιουργία περιφερειακών πρωτοδικείων σύμφωνα με τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, θα διεξαχθεί με μυστική ψηφοφορία από την επόμενη Δευτέρα 22.4.2024 μέχρι και τη Μ. Δευτέρα 29.4.2024 (οπότε και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα), τόσο με ηλεκτρονικά μέσα, όσο και με φυσική παρουσία.

Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί ανακοίνωση για τα σχετικά διαδικαστικά ζητήματα.

ΥΠΕΡ ψήφισαν: ο Πρόεδρος Δημήτριος Βερβεσός, ο Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Μαντάς, η Αντιπρόεδρος Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου, η Γενική Γραμματέας Χριστίνα Τσαγκλή, ο Σύμβουλος-Ταμίας Ιωάννης Αβαρκιώτης και οι Σύμβουλοι: Ευστάθιος Αναλυτής, Ευάγγελος Αυγουλάς, Άννα Ζουρνατζή,  Χρήστος Κακλαμάνης, Μιχαήλ Καλαντζόπουλος, Κωνσταντίνος Καρέτσος, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, Δημήτριος Λυρίτσης,  Αλέξανδρος Μαντζούτσος, Χρυσούλα Μαρινάκη.

ΠΑΡΩΝ ψήφισε ο Σύμβουλος Θωμάς Καμενόπουλος.

Οι Σύμβουλοι: Δημήτριος Αναστασόπουλος, Φώτιος Γιαννούλας, Σωτήριος Διαμαντόπουλος και Ζώης Σταυρόπουλος ψήφισαν κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος και υπέρ της πραγματοποίησης αποχής μόνο κατά την ημέρα ακρόασης Φορέων στη Βουλή.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ με την οποία εισηγείται την άμεση προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, προειδοποιητική, καθολική αποχή τη Δευτέρα 22.4.2024 και την Τρίτη 23.4.2024 και συμβολικό αποκλεισμό τη Δευτέρα 22.4.2024 του κτιρίου του Πρωτοδικείου Αθηνών, υπέβαλε ο Σύμβουλος κ. Αντώνης Αντανασιώτης, την οποία ψήφισε ο ίδιος και οι Σύμβουλοι: Γεώργιος Βλάχος και Ευγενία Κουνιάκη.

ΑΠΩΝ ήταν ο Σύμβουλος Στυλιανός Λεριός».

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά