Θέση Δικηγόρου στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη σύναψη Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου με εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες για την εκτέλεση προγραμμάτων/έργων που υλοποιεί το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

13. Έργο: Έργο: «Πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ». Κωδικός: ΗΛΕΚΤΡΑ 2.3.

Μία/Ένας Δικηγόρος ΠΕ (1 θέση), με ποσοστό συμμετοχής στο Έργο 100%. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

• Εγγραφή σε Δικηγορικό Σύλλογο της χώρας.

• Τριετής (3) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα Εμπραγμάτου Δικαίου και Δικαίου Δημοσίων Συμβάσεων.

• Πολύ καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

• Βαθμός πτυχίου (βαθμός επί 2).

• Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών σε σχετικά με την προκήρυξη αντικείμενα, με μέγιστο τις 20 μονάδες.

• Επαγγελματική εμπειρία ως Δικηγόρου. Κάθε έτος βαθμολογείται με 4 μονάδες, με μέγιστο τις 20 μονάδες.

• Ειδική εμπειρία σε θέματα παρακολούθησης και διαχείρισης συμβάσεων σε έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ή το Δημόσιο. Συμμετοχή άνω των τεσσάρων (4) ανθρωπομηνών, σχετική με την εν λόγω εμπειρία, θα βαθμολογείται με 2 μονάδες ανά μήνα, με μέγιστο τις 40 μονάδες.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ: Η υλοποίηση του Προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ» θα συμβάλλει σημαντικά στην υποστήριξη της Δημόσιας Διοίκησης, συνεισφέροντας, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση του Εθνικού σχεδίου Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) 2020-2030. Η Πρόσκληση του Προγράμματος θα αφορά στην επιδότηση των υποψήφιων Δικαιούχων με στόχο τη βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των εν λειτουργία Κτιριακών Υποδομών τους, συμβάλλοντας: στην επίτευξη του εθνικού ενδεικτικού στόχου ενεργειακής απόδοσης, όπως αυτός ορίζεται στην παρ. 7 του άρθρου 4 του ν. 4843/2021, με το οποίο ενσωματώθηκε το άρθρο 3 της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ (όπως τροποποιήθηκε με το Παράρτημα της Οδηγίας 2013/12/ΕΕ, και της παρ. 1 του άρθρου 24 της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ) και εντάσσεται στη στρατηγική του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, στην εκπλήρωση των απαιτήσεων του άρθρου 7 του ίδιου νόμου για την ικανοποίηση του στόχου της ετήσιας ενεργειακής ανακαίνισης του 3% κατ’ ελάχιστον του συνολικού εμβαδού της θερμαινόμενης επιφάνειας των κτιρίων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης, στη χρήση σε δημόσια κτίρια νέων καινοτόμων σχεδιαστικών προτύπων και ψηφιακών μοντέλων. Επιπλέον, σκοπός είναι η αξιοποίηση του δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα, καθώς και η προώθηση του υποδειγματικού ρόλου του Δημοσίου, με στόχο να αποτελέσει παράδειγμα για την κινητοποίηση των επενδύσεων στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, στην απανθρακοποίηση του κτιριακού αποθέματος και στην ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ως άνω Προγράμματος, η/ο υποψήφια/ος που θα επιλεγεί, θα υποστηρίξει το ΚΑΠΕ στην υλοποίηση των παρακάτω πακέτων εργασιών:

Συμμετοχή στην ομάδα εργασίας του ΚΑΠΕ για την υλοποίηση του Προγράμματος σε εθνικό επίπεδο.

Επικοινωνία και συνεργασία με τους Δικαιούχους για επίλυση νομικών ή/και διοικητικών θεμάτων ή για διευκόλυνσή τους κατά την υλοποίηση των έργων τους. Παροχή νομικών γνωμοδοτήσεων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, όπου προβλέπονται εκτός έδρας μετακινήσεις, αυτές καλύπτονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του ΚΑΠΕ.

Τα παραδοτέα του έργου και ο τρόπος παραλαβής τους θα ορίζονται αναλυτικά στη σύμβαση έργου που θα συναφθεί ανάμεσα στο ΚΑΠΕ και στην/ον επιλεγείσα/έντα υποψήφια/ο.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

• Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι έως είκοσι δύο (22) μήνες και ως έναρξη ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής της.

• Είναι δυνατόν να παραταθεί ο χρόνος υλοποίησης – παράδοσης του έργου για τις περιπτώσεις που οι συνθήκες το απαιτούν (π.χ. καθυστέρηση έναρξης, καθυστέρηση λόγω ανωτέρας βίας κ.λπ., όροι που συμπεριλαμβάνονται στη Σύμβαση Έργου) και σε κάθε περίπτωση, όχι πέραν του χρόνου λήξης του Προγράμματος.

Δείτε την Προκήρυξη εδώ

(πηγή:career.duth.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά