Αγωγή δικηγόρου για αμοιβές Νομικής Βοήθειας - Παρέμβαση δικηγορικού συλλόγου υπέρ του ενάγοντος (ΕιρΠατ)

Ειρ.Πατρών 319/2023: Αγωγή δικηγόρου κατά του ΤΑΧΔΙΚ για καταβολή αμοιβών από Νομική Βοήθεια – Αυτοτελής πρόσθετη Παρέμβαση υπέρ του ενάγοντος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών. Δέχεται την αγωγή.

Το εναγόμενο υποχρεούται σε καταβολή συνολικού ποσού 11.250,20 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής και όχι από την επομένη έκδοσης εκάστου ειδικού γραμματίου νομικής βοήθειας. Κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 5.500 ευρώ.

"Το εναγόμενο έως σήμερα δεν έχει καταβάλει στον ενάγοντα , το συνολικό ποσό των 11.250,20 ευρώ, παρόλο που ο τελευταίος έχει ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία πληρωμής του…Το εναγόμενο έχει καταστεί υπερήμερο στην καταβολή των αμοιβών του ενάγοντα που αφορούν σε διαφορετικές 33 υποθέσεις, αστικές και ποινικές, και για το λόγο αυτό έχουν εκδοθεί τα ειδικά γραμμάτια προείσπραξης του Δικηγορικό Συλλόγου Πατρών, συνολικού ποσού 11.250,20 ευρώ. Ποσό το οποίο δεν αρνείται το εναγόμενο νομικό πρόσωπο, απλά εστιάζει στη χρονοβόρα διαδικασία ενταλματοποίησης και εκκαθάρισης των τιμολογίων, συναγόμενης εξ’ αυτού ομολογία κατ άρθρο 361 εδ.β ΚΠολΔ".

(η Απόφαση δημοσιεύεται με επιμέλεια του Χρήστου Τζαβάρα, δικηγόρου Πατρών)

Δείτε την Απόφαση εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά