Μεγάλη η συμμετοχή των δικηγόρων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα φορολογικά μέτρα

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 22.11.2023 συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών για τα νέα φορολογικά μέτρα που πλήττουν καίρια όλους τους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι, των οποίων η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μαζικότατη, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί μπροστά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στην οδό Ακαδημίας και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κοραή, όπου είχαν συγκεντρωθεί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και άλλοι κλάδοι ελευθέρων επαγγελματιών. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, στην Πλατεία Συντάγματος.

Στην ομιλία τους στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ Δημήτρης Βερβεσός (πρόεδρος του ΔΣΑ), τόνισε ανάμεσα στα άλλα:

«Η Κυβέρνηση αγνοεί τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τους φορολογεί οριζόντια και άδικα για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει και οδηγεί σε αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες», επισήμανε ο πρόεδρος της Ολομέλειας, "αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.

«Για όλους εμάς,» , κατέληξε ο κ Βερβεσός, «το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας. Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς». (πηγη: olomeleia.gr)

Διαβάστε ακόμα: Και όμως … μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας να κερδίζει λιγότερα από έναν υπάλληλο

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά