Σε εξέλιξη έρευνα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή σχετικά με αίτημα πρόσβασης σε έγγραφα που αφορούν σε συστήματα επιτήρησης σε κέντρα μεταναστών στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή σχετικά με αίτημα πρόσβασης σε έγγραφα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν σε συστήματα παρακολούθησης και επιτήρησης σε κέντρα μεταναστών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλων ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να του χορηγήσει πρόσβαση σε έγγραφα που αφορούν συστήματα και εξοπλισμό επιτήρησης και ασφάλειας σε κέντρα μεταναστών στην Ελλάδα. 

Η Επιτροπή προσδιόρισε 18 έγγραφα που εμπίπτουν στο αίτημα, αλλά αρνήθηκε την πρόσβαση σε αυτά. Ειδικότερα, επικαλέστηκε δύο εξαιρέσεις βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ για την πρόσβαση του κοινού σε έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δημόσια ασφάλεια και εμπορικά συμφέροντα.

Ο Διαμεσολαβητής κίνησε έρευνα για το θέμα και προτίθεται να ελέγξει τα εν λόγω έγγραφα. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και αναμένεται το αποτέλεσμα  της προκαταρκτικής έρευνας. (ombudsman.europa.eu/legalnews24.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά