Προκήρυξη δύο (2) οργανικών θέσεων Δικηγόρων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Προκήρυξη για την πλήρωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύο (2) οργανικών θέσεων Δικηγόρων της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών, με δικαίωμα παράστασης τουλάχιστον στο Εφετείο, σύμφωνα με τον Κώδικα Περί Δικηγόρων (άρθρο 43 παρ. 2, ν. 4194/2013), με σύμβαση έμμισθης εντολής (πάγια αντιμισθία) και με πλήρη απασχόληση.

Οι προσλαμβανόμενοι θα απασχολούνται στα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην έδρα της υπηρεσίας στην Αθήνα, στην οδό Ιπποκράτους 3-5, Τ.Κ. 106 79, προκειμένου να συνδράμουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη νομική υποστήριξή της στις κάθε μορφής υποθέσεις της, δικαστικές ή εξώδικες, να συμμετέχουν σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και να παρέχουν νομική υποστήριξη στα όργανα και τις υπηρεσίες αυτής με γνωμοδοτήσεις και συμβουλές. 

Ειδικότερα, θα πρέπει να παρίστανται ενώπιον των ελληνικών και αλλοδαπών δικαστηρίων, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να διατυπώνουν προτάσεις επί νομικών θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, να συντάσσουν γνωμοδοτήσεις και να παρέχουν νομικές συμβουλές προς τα όργανα και τις υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για θέματα που προκύπτουν από την άσκηση των αρμοδιοτήτων της, να συνεργάζονται με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπου απαιτείται, για τη νομική επεξεργασία και τεκμηρίωση κανονιστικών αποφάσεων και αποφάσεων χορήγησης ή ανάκλησης αδειών και επιβολής κυρώσεων που λαμβάνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να παρακολουθούν και εποπτεύουν τις υποθέσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που ανατίθενται σε τρίτους δικηγόρους και γενικότερα να χειρίζονται οποιοδήποτε καθήκον εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών και τυχόν ανατεθεί από τη Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Οι αποδοχές των δικηγόρων που θα προσληφθούν καθώς και η κατάταξή τους σε μισθολογικά κλιμάκια προσδιορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 10, του άρθρου 9 του ν. 4354/2015, όπως ισχύει. Οι προσληφθέντες δικηγόροι ασφαλίζονται στον οικείο ασφαλιστικό τους φορέα, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εντός προθεσμίας εξήντα (60) ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσης στον ημερήσιο τύπο, ήτοι μέχρι τις 25/09/2023, αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, σε έντυπο το οποίο μπορούν να αναζητήσουν στο διαδικτυακό τόπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς http://www.hcmc.gr/el_GR/web/portal/jobannouncement, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δείτε την Προκήρυξη εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά