Οι τηλε-αστέρες δικηγόροι έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών - Πειθαρχική διαδικασία προαναγγέλλει ο ΔΣΑ

Οι γνωστοί δικηγόροι – λάτρεις της τηλεοπτικής κάμερας που σε κάθε γεγονός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης περιφέρονται στα τηλεοπτικά κανάλια για λίγα λεπτά δημοσιότητας, έκαναν την εμφάνιση τους και στο πρόσφατο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αντέδρασε με σχετική ανακοίνωση ενώ προανήγγειλε κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας για όσους παραβιάζουν τον κώδικα δεοντολογίας του δικηγορικού επαγγέλματος.

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Είναι απερίφραστα καταδικαστέα και πειθαρχικά ελεγκτέα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που, με αφορμή τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, επιχειρεί την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Το ΔΣ του ΔΣΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να αποφεύγουν τοποθετήσεις που παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων.

Τέτοιες συμπεριφορές απάδουν του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος, προκαλούν την κοινωνία και αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος.

Κατόπιν αυτών, καλεί τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας, να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικά μέσα και αναφερόμενοι στο πολύνεκρο δυστύχημα έχουν παραβεί τους ισχύοντες δεοντολογικούς κανόνες».

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά