Αναστολή πλειστηριασμού κατά οφειλέτη δανείου - Επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης παρά την πληρωμή των δόσεων - Καταχρηστική συμπεριφορά εταιρείας διαχείρισης (ΜΠρΠατ)

Μ.Πρ.Πατρών 955/2022 (Ασφαλιστικά Μέτρα)-Δικαστής Ευάγγελος Κωστακιώτης- Ο αιτών εκπροσωπήθηκε από τον Χρήστο Τζαβάρα , Δικηγόρο Πατρών.

Αναστολή αναγκαστικής κατάσχεσης και πλειστηριασμού σε βάρος του ακινήτου του αιτούντος. Συμφωνία ρύθμισης οφειλής σε μηνιαίες δόσεις. Αν και ο αιτών κατέβαλε τις συμφωνημένες δόσεις, η καθ’ης του επέδωσε ακριβές αντίγραφο από εκτελεστό απόγραφο της Διαταγής Πληρωμής και εν συνεχεία κοινοποίησε έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακινήτου με την οποία ορίστηκε ημερομηνία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού του ακινήτου του. Ο αιτών έχει καταβάλει όλες τις μηνιαίες δόσεις μέχρι την άσκηση της κρινόμενης αίτησης. Κατόπιν τούτων, πιθανολογείται ότι είναι συνεπής στη ρύθμιση και συνεπώς η συμπεριφορά της καθ’ ης υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη καθώς και ο κοινωνικός και οικονομικός σκοπός του δικαιώματος, περαιτέρω δε πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση διότι πιθανολογείται ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση και επικείμενος κίνδυνος, ώστε να καθίσταται αναγκαία η λήψη ασφαλιστικών μέτρων. 

(Η απόφαση δημοσιεύεται με επιμέλεια του Δικηγόρου Πατρών Χρήστου Τζαβάρα)

Δείτε την απόφαση εδώ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μα είναι δυνατόν; Υπάρχουν καταβολές και η καθης επισπεύδει αναγκαστική εκτέλεση; Απίστευτα πράγματα.

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά