Δικαίωση ανεμβολίαστης μητέρας υπαλλήλου Νοσοκομείου που τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων - Το Δικαστήριο διέταξε να της καταβάλλεται ο μισός μισθός της

Σημαντική απόφαση εξέδωσε το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως (αρ.απόφασης 7/2022) με την οποία χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της πλήρους στέρησης μισθού σε ανεμβολίαστη μητέρα τεσσάρων παιδιών που ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ειδικότερα, με την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό επιβλήθηκε το διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων, κατά τον χρόνο της οποίας δεν καταβάλλονται αποδοχές.

Στην αίτηση αναστολής που κατατέθηκε από τους αιτούντες κατά του Γεν.Νοσοκομείου Κορίνθου, οι τελευταίοι προέβαλλαν ότι η εκτέλεση των προσβαλλόμενων διοικητικών πράξεων θα προκαλέσει σε εκείνους/ες και στις οικογένειές τους βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη σε περίπτωση ευδοκίμησης της αίτησης ακυρώσεως. 

Το Δικαστήριο χορήγησε μερική αναστολή της προσβαλλόμενης πράξεως ως προς τη μη καταβολή των αποδοχών σε μία εκ των αιτούντων/σων, μητέρα τεσσάρων ανηλίκων τέκνων. Εξέδωσε περαιτέρω Διαταγή υπό τη μορφή κατάλληλου μέτρου της καταβολής στην αιτούσα μέρους (1/2) των καθαρών μηνιαίων αποδοχών της καθ’ όλον τον χρόνο που τελεί σε αναστολή καθηκόντων.

Δείτε την απόφαση στο dsa.gr

Σχόλια