Αθώος με όλα τα γράμματα κεφαλαία

«Η Δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και για αυτό δικαιούται να σφάλλει. Όταν όμως ένας αθώος καταδικάζεται και μπαίνει άδικα στη φυλακή, δεν είναι σφάλμα. Είναι έγκλημα! Μια ποινή που σου επιβάλλεται χωρίς να έχεις διαπράξει κανένα έγκλημα, στην ουσία δεν τελειώνει ποτέ. Σε συνοδεύει πάντα, σε ακολουθεί παντού, γίνεται σκιά σου ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει ήλιος. Χάνεις την πίστη σου στη Δικαιοσύνη. Χάνεις την πίστη σου στην ίδια τη ζωή….Η ιστορία του Σάββα ίσως δεν είναι η μοναδική. Σίγουρα δεν θα είναι, δυστυχώς, η μοναδική. Κι άλλοι αθώοι, κάπου, κάποτε, θα κρίθηκαν ένοχοι, θα καταδικάστηκαν και θα εξέτισαν ή θα εκτίουν ακόμα την ποινή τους στη φυλακή. Ο Σάββας, όμως, δεν ήταν εν αμφιβολία αθώος. Ήταν αθώος με όλα τα γράμματα κεφαλαία….»

Η νουβέλα του Προέδρου Πρωτοδικών Γιάννη Αθ. Ευαγγελάτου είναι εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία. Τα έσοδα από τα δικαιώματα του συγγραφέα θα δοθούν στον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων "Ο Ονήσιμος". 

(Αθώος με όλα τα γράμματα κεφαλαία : Νουβέλα εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία / Γιάννης Αθ. Ευαγγελάτος/ εκδόσεις Νομοραμα.ΝΤ/2022)

Σχόλια

Αρθρογραφία

Αρθρογραφία
του Γιώργου Καζολέα, Δικηγόρου