Ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης παρά την ποινή των 12 ετών κάθειρξης: Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτική δύναμη

Ελεύθερος θα αφεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης παρά την καταδίκη του σε 12 έτη κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων. Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 4-3, έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 3 φορές το μήνα σε ΑΤ, εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από άτομα που βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Νωρίτερα το ΜΟΔ είχε επιβάλει ποινή 12ετους κάθειρξης στον ηθοποιο και σκηνοθετη Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς 17χρονων αγοριών το 2015.

Η απόφαση για τα κατά συγχώνευση δώδεκα χρόνια κάθειρξης ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3 με έναν ένορκο, την πρόεδρο του δικαστηρίου και μια τακτική δικαστή να διατυπώνουν την γνώμη ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να καταδικαστεί συνολικά σε έντεκα χρόνια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το Legalnews24.gr στο Instagram εδώ

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση για τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου κρίνοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπήρξε καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος. (πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Legalnews24.gr στο Facebook εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά