Σκάνδαλο Novartis: Σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας

Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος παραπέμπεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου. 

Μαζί του παραπέμπονται να δικαστούν δύο γιατροί, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Οι δικαστές του Συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Μιχαλοπούλου, η οποία ζητούσε την παραπομπή των κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στη διαδρομή "μαύρου χρήματος" που μέσω διαφημιστικών εταιρειών ξεπλενόταν για να καταλήξει στους τελικούς αποδέκτες.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι δύο γιατροί φέρονται να συνταγογραφούσαν σκευάσματα της Novartis έναντι αμοιβής, ενώ σε έναν από τους γιατρούς η έρευνα εμφανίζεται να εντόπισε 4.000 ευρώ που προέρχονταν από εμβάσματα της εταιρείας.

Η εισαγγελική λειτουργός, στην πρόταση της, περιγράφει αναλυτικά τη δράση της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα , με κεντρικό πρόσωπο τον Κωνσταντίνο Φρουζή, κατά την περίοδο 2012-2015, με στόχο, όπως αναφέρει, να αυξηθούν τα κέρδη της.

Αν και αρχικά είχε ασκηθεί δίωξη σε συνολικά 15 γιατρούς, τελικά στο εδώλιο θα οδηγηθούν δύο κατηγορούμενοι, καθώς για τους υπόλοιπους είτε δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις είτε οι πράξεις τους έχουν υποπέσει σε παραγραφή. (πηγη : naftemporiki.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά