Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Στις 25 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη , καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια για ολιγοήμερη διακοπή.

Την αντίθεσή τους για τη διακοπή της δίκης εξέφρασαν οι δικηγόροι των τεσσάρων ανδρών που καταγγέλλουν τον Δ. Λιγνάδη για βιασμό.

«Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί, γιατί κωλυσιεργεί; αναρωτιέμαι. Ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωσή του…» ανέφερε ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Γιάννης Βλάχος, προσθέτοντας ότι οι καταγγέλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό, ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

Παράλληλα, ζήτησε να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα», επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό»

Σημειώνεται ότι έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου οδηγήθηκε για την πρώτη ημέρα της δίκης του ο Δημήτρης Λιγνάδης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πλήθος κόσμου, με πανό αλλά και μουσικά όργανα. (πηγη naftemporiki.gr)

Σχόλια