Επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας - Ανακοίνωση

Την συμπαράσταση της στο πρόσωπο του προέδρου της εισαγγελέα εφετών Ευάγγελου Μπακέλα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας αναφορικά με την επίθεση αναρχικών στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι από τον αναρχικό χώρο έριξαν μπογιές και πέταξαν τρικάκια έξω από την οικία του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο στο οποίο υπογράφουν ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αναρχικό Χάρη Μαντζουρίδη, την απελευθέρωση του οποίου ζητούν.

Η ανακοίνωση της ένωσης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή την επίθεση αγνώστων στην κατοικία  του  Προέδρου της, εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή  στο πρόσωπό του.

Διαπιστώνουμε  την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειωδώς επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των προσώπων που – ως εκ της θέσεώς τους – εκπροσωπούν την δικαστική λειτουργία.

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών που  κλονίζουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών.

Τονίζουμε τέλος, για μια ακόμη φορά, ότι κάθε ενέργεια βίας ή απειλής σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να κάμψει ούτε κατ’ ελάχιστο το ηθικό και το σθένος τους να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και θάρρος, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας». (πηγη ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια