Μεγάλη δικαστική νίκη του Τζόκοβιτς: Αφήνεται ελεύθερος, νόμιμη η βίζα του και μπορεί να αγωνισθεί στο Australian Open

Μεγάλη δικαστική δικαίωση, με τεράστιο διεθνή αντίκτυπο, για τον τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς που αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση της Αυστραλίας και τους υποστηρικτές της στο χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ειδικότερα, Δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάσισε την ανατροπή της απόφασης ακύρωσης της βίζας του και διέταξε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας, ο οποίος θα πάρει πίσω το διαβατήριό του και θα αγωνιστεί κανονικά στο Australian Open.

Αυτή ήταν η απόφαση του δικαστή, Αρθουρ Κέλι, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση των συνοριακών αρχών της χώρας για την κράτηση του αθλητή ήταν «παράλογη» και ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο είχε όλα τα δικαιολογητικά για να εισέλθει στη χώρα.

Τα βασικά σημεία της δικαστικής απόφασης είναι τα εξής:

1. Η απόφαση των κυβερνητικών αρχών για την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς ακυρώνεται.

2. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει να αποζημιώσει τον Τζόκοβιτς για τα δικαστικά έξοδα.

3. Ο Τζόκοβιτς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος άμεσα, το αργότερο 30 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

4. Το διαβατήριο του Τζόκοβιτς και τα προσωπικά του αντικείμενα πρέπει να του επιστραφούν άμεσα.

Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε το υπουργείο Μετανάστευσης στη δίκη πάντως, τόνισε ότι οι Αρχές ενδέχεται να ακυρώσουν εκ νέου την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σύμφωνα με το δίκαιο της χώρας, ο υπουργός Μετανάστευσης έχει την εξουσία να ακυρώνει άδειες εισόδου ατόμων για οποιοδήποτε λόγο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα απαγορευτεί η δυνατότητα εισόδου του Σέρβου τενίστα στην Αυστραλία για τρία χρόνια.

Η απόφαση αποτελεί ισχυρή απάντηση όχι μόνο στην ακραία αντιμετώπιση και αρνητική διάκριση που υπέστη ο Τζόκοβιτς από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας λόγω του ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19, αλλά και στους ανά τον κόσμο ένθερμους υποστηρικτές της αυστραλιανής κυβέρνησης που έσπευσαν να αποδώσουν τα εύσημα στους ακραίους και μη νόμιμους χειρισμούς εναντίον του αθλητή.

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά