Δικαστική απόφαση απαγόρευσε προσωρινά την υποχρεωτικότητα του εμβολίου στο υγειονομικό προσωπικό της Νέας Υόρκης

Oμοσπονδιακός δικαστής με απόφασή του απαγόρευσε προσωρινά στην πολιτεία της Νέας Υόρκης να υποχρεώσει το υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί για τον Covid-19 μετά από προσφυγή εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που υποστήριξαν ότι παραβιάζονται τα συνταγματικά τους δικαιώματα.

Ο δικαστής Ντέιβιντ Χερντ στην Ουτίκα εξέδωσε την δικαστική διαταγή καθώς 17 επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσηλευτών, ισχυρίστηκαν στην προσφυγή τους ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους με την υποχρεωτική επιβολή του εμβολίου για τον κορωνοϊό που απαγόρευε οποιαδήποτε εξαίρεση.

Ο δικαστής έδωσε προθεσμία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου να απαντήσει στην προσφυγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Utica. Εάν η πολιτεία αντιταχθεί στο αίτημα των προσφευγόντων για προκαταρκτική δικαστική απόφαση που εμποδίζει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, θα πραγματοποιηθεί προφορική ακρόαση στις 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης εξέδωσε τη διαταγή στις 28 Αυγούστου, καθιστώντας υποχρεωτική τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη σε νοσοκομεία και γηροκομεία έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Η γραμματέας Τύπου της κυβερνήτριας της Νέας Υόρκης, που ανήκει στους Δημοκρατικούς, δήλωσε ότι η πολιτεία εξετάζει όλες τις νομικές επιλογές.

«Η Κυβερνήτης Ηοchul κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να προστατεύσει τους Νεοϋορκέζους και να καταπολεμήσει την μετάλλαξη Δέλτα, αυξάνοντας τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Πολιτεία. Η απαίτηση εμβολιασμού των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι ζωτικής σημασίας για αυτήν τη μάχη», δήλωσε η γραμματέας Τύπου Crampton-Hays.

Ο Δρ Τζόζεφ Ρ. Σέλερς, πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι ο σύλλογος «είναι πολύ απογοητευμένος από τη σημερινή απόφαση».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ ΕΔΩ

Διαφημιστείτε στα δημοφιλέστερα posts της εβδομάδας

Εξασφαλίζοντας αποτελεσματική προώθηση της επιχείρησής σας

ΜΟΝΟ ΜΕ 90 ΕΥΡΩ / 7 ΗΜΕΡΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες: legalnews24@yahoo.gr

"Πιστεύουμε ότι αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει σε μια σειρά από προσπάθειες για παράκαμψη της δικαιολογημένης απαίτησης εμβολιασμού που ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την αναστροφή της πρόσφατης αύξησης που αποδίδεται στην πιο εύκολα μεταδιδόμενη μετάλλαξη Delta", δήλωσε ο Sellers. «Κανένα μεγάλο θρησκευτικό δόγμα δεν αντιτίθεται στους εμβολιασμούς και το Ανώτατο Δικαστήριο έχει υποστηρίξει για πάνω από 100 χρόνια τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως μέσο προστασίας της δημόσιας υγείας».

Στην αγωγή τους, οι επαγγελματίες υγείας δεν αποκάλυψαν την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα όπως «Dr. Α. »,« Νοσοκόμα Α. » και «Ιατρικός Σύνδεσμος Χ ».

Οι προσφεύγοντες επικαλέστηκαν παραβιάσεις του αμερικανικού συντάγματος, μαζί με τον νόμο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της πολιτείας της Νέας Υόρκης καθώς ο κανονισμός του υπουργείου Υγείας που απαιτεί από τους εργαζόμενους να κάνουν υποχρεωτικά το εμβόλιο δεν παρείχε καμία εξαίρεση για «ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις που επιβάλλουν την άρνηση ενός τέτοιου εμβολιασμού ».

Η αγωγή ανέφερε ακόμα ότι οι ενάγοντες ήθελαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους επειδή «κινδυνεύουν με εξοστρακισμό, απειλές βλάβης, άμεση απόλυση και άλλες εκδικητικές συνέπειες εάν γίνουν γνωστά τα ονόματά τους», ενώ προσέθεταν ότι δεν είναι «αντι-εμβολιαστές» που αντιτίθενται γενικά σε όλα τα εμβόλια. (legalnews24.gr/abcnews.go.com)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά