Δικαστήριο απέρριψε αίτηση να μην είναι υποχρεωτική η μάσκα κατά τον χορό σε πάρτυ γενεθλίων με παρόντες μόνο εμβολιασμένους

Δικαστήριο στη Γερμανία απέρριψε αίτηση προσώπου που ζητούσε να μην είναι υποχρεωτική η μάσκα στο ιδιωτικό πάρτυ γενεθλίων του, που θα γινόταν σε κλειστό χώρο, όπου οι περίπου 100 καλεσμένοι θα ήταν όλοι εμβολιασμένοι.

Συγκεκριμένα, το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο του Αμβούργου απέρριψε την επείγουσα αίτηση από ιδιώτη στην οποία ζητούσε να απαλλαγεί από την απαίτηση μάσκας κατά τη διάρκεια του χορού στο πάρτι γενεθλίων του με περίπου 100 άτομα παρόντα, όλα τους πλήρως εμβολιασμένα κατά της νόσου Covid 19 ή που είχαν αναρρωσει από την ασθένεια. Όπως προβλέπει ο κανονισμός, όταν συμμετέχουν 11 και πλέον άτομα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Η επείγουσα αίτηση είχε γίνει δεκτή σε πρώτο βαθμό , ωστόσο μετά από έφεση της πόλης του Αμβούργου, το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση και απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, οι παρευρισκόμενοι σε γιορτές σε κλειστό χώρο υπόκεινται σε υποχρέωση μάσκας με την εξαίρεση ότι οι μάσκες μπορούν να αποθηκεύονται σε σταθερά καθίσματα ή όρθιες θέσεις κατά την κατανάλωση ποτού και φαγητού.

Όσον αφορά στον χορό σύμφωνα με το ισχύον διάταγμα, επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους αλλά μόνο με μάσκα. (legalnews24.gr/kostenlose-urteile.de)

Ακολουθήστε το Legalnews24 στο GoogleNews εδώ

Aκολουθήστε το Legalnews24.gr στο Instagram εδώ


Σχόλια