Ο αριθμός των δικαστών που καθυστερούν την έκδοση αποφάσεων έχει επίπτωση στο κύρος απονομής της δικαιοσύνης, αναφέρει με επιστολή της η Πρόεδρος του ΑΠ

Επιστολή με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους απέστειλε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Μαρία Γεωργίου προς τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικαστικούς υπαλλήλους. Απευθυνόμενη στους δικαστές, η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κάνει λόγο μεταξύ άλλων και σε όσους δικαστικούς καθυστερούν στην έκδοση αποφάσεων. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σας επισημαίνω πως η βοήθειά σας, στους συναδέλφους σας, που καθυστερούν, πρέπει κατά νόμον να περιορίζεται στην εισφορά των γνώσεών σας στην περίπτωση που έχετε αποφανθεί σε όμοιο με δικό τους προβληματισμό επί νομικού ζητήματος. Οποιαδήποτε τυχόν περαιτέρω βοήθεια, είμαι βέβαιη πως συμφωνείτε, ότι δεν βρίσκει έρεισμα στο νόμο κι επί πλέον υποθάλπει-καλλιεργεί το φαινόμενο της καθυστέρησης με τη μεταξύ άλλων ως άνω εις βάρος σας συνέπεια, βλάπτει δε το συνάδελφό μας γιατί δεν αναλογίζεται έγκαιρα αν έχει τη δυνατότητα ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ως δικαστικού λειτουργού και να πράξει , ανάλογα με την απάντηση που θα δώσει στον εαυτό του.

Ο αριθμός των συναδέλφων μας που καθυστερούν , καίτοι μικρός έχει επίπτωση στο κύρος της απονομής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα μας, συνακόλουθα δε του καθενός από εμάς».

Δείτε ολόκληρη την επιστολή εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά