Ποινή φυλάκισης 5 ετών στους ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ που σκότωσαν 5χρονο αγόρι στην Κοζάνη

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στο ζευγάρι των ιδιοκτητών των ροτβάϊλερ που τον Απρίλιο του 2016 τα σκυλιά τους τραυμάτισαν θανάσιμα τον πεντάχρονο Στάθη που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού τους έξω από την Κοζάνη. 

Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε χρηματική αποζημίωση προς 20 € την ημέρα, ενώ υποχρεώνει τους δύο καταδικασθέντες  να καταβάλλουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 ως χρηματική εγγύηση το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστος.
Στην απόφαση του δικαστηρίου περιλαμβάνονται περιοριστικοί όροι, όπως  η εμφάνιση τους δύο φορές την εβδομάδα στον Αστυνομικό  τμήμα, την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και να μην έχουν στην κατοχή τους ζώο συντροφιάς. 

Η τραγωδία σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα, τον Μάϊο του 2016, σε χωριό της Κοζάνης όταν δύο από τα συνολικά οκτώ ροτβάιλερ που είχε στην κατοχή του 72χρονος συνταξιούχος επιτέθηκαν σε ένα 5χρονο αγόρι που περνούσε τις ημέρες του Πάσχα μαζί με τη μητέρα του σε φιλικό σπίτι.

Εντελώς ξαφνικά, τα δυο σκυλιά έριξαν την περίφραξη του χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένα και επιτέθηκαν στον 5χρονο, με ιδιαίτερη μανία, καταφέροντάς του δεκάδες δαγκώματα σε ολόκληρο το σώμα του.

Το άτυχο αγοράκι, μέσα σε κλίμα πανικού, μεταφέρθηκε αμέσως στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου οι γιατροί έδωσαν αγωνιώδη μάχη για 45 και πλέον λεπτά να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς το παιδί κατέληξε λίγο αργότερα, περί τις 3:30 το μεσημέρι, θανάσιμα τραυματισμένο από τα δαγκώματα. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/news247.gr)

Σχόλια