Δικαστήριο έδωσε εντολή άμεσου εμβολιασμού 12χρονου παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του

Ένα 12χρονο αγόρι στην ολλανδική πόλη Γκρόνινγκεν κέρδισε τη δικαστική μάχη για να εμβολιαστεί κατά του Covid-19, ώστε να μπορεί να επισκεφθεί τη γιαγιά του που είναι βαριά άρρωστη, ενώ ο πατέρας του ήταν αντίθετος στον εμβολιασμό.  

Ο δικαστής  έκρινε ότι ο εμβολιασμός θα μείωνε τις πιθανότητες το παιδί να μεταδώσει οποιαδήποτε μόλυνση στη γιαγιά του, η οποία έχει προχωρημένο καρκίνο.

Τα εμβόλια του κορωνοϊού έχουν εγκριθεί για τους Ολλανδούς ηλικίας 12-17 ετών, αλλά οι κάτω των 17 ετών χρειάζονται τη συγκατάθεση και των δύο γονέων.

Παράλληλα ο σκεπτικισμός για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες των εμβολίων αυξάνεται στη χώρα.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου του Γκρόνινγκεν είπε ότι το αγόρι πρέπει να εμβολιαστεί αμέσως, κρίνοντας ότι το συμφέρον  του ήταν πιο σημαντικο από αυτο του πατέρα του.

Τα δικαστικά έγγραφα ανέφεραν ότι το αγόρι ήθελε να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τη γιαγιά του, η οποία έχει μεταστατικό καρκίνο του πνεύμονα και βρίσκεται «στα τελευταία στάδια της ζωής της».

Ο δικαστής Τρομπ απέρριψε τα επιχειρήματα του πατέρα του αγοριού ότι τα εμβόλια είναι «σε δοκιμαστική φάση» και ενέχουν κινδύνους για τα αναπαραγωγικά όργανα, λέγοντας ότι αυτά δεν έχουν επιστημονική βάση.

Ανέφερε επίσης ότι, ενώ τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά με τον ιό, θα μπορούσαν να αναπτύξουν μακροχρόνιο Covid. Ο κίνδυνος μόλυνσης άλλων είναι επίσης χαμηλότερος, ανέφερε ο δικαστής.

Η μητέρα του αγοριού υποστήριξε τη δικαστική του ενέργεια, ενώ σημειώνεται ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει.

Ο ολλανδικός νόμος προβλέπει ότι εάν οι γονείς δεν μπορούν να συμφωνήσουν, το δικαστήριο θα πρέπει να αποφανθεί με βάση το συμφέρον του παιδιού. (με πληροφορίες από bbc.com)

 Ακολουθήστε το Legalnews24 στο GoogleNews εδώ

Aκολουθήστε το Legalnews24.gr στο Instagram εδώ


Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά