Η διάταξη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Ποιούς αφορά και ποιές οι συνέπειες μη συμμόρφωσης (Τροπολογία)

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του Υπ. Δικαιοσύνης με θέμα "Υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης. Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου" στο σχέδιο νόμου "Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες συναφείς ρυθμίσεις".

Σύμφωνα με τη διάταξη, «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού COVID-19 όλο το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδρας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό)…» Επίσης «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού COVID-19 όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας(διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, διαγνωστικά κέντρα και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας)».

Σε περίπτωση μη τήρησης του υποχρεωτικού εμβολιασμού, «με απόφαση του επικεφαλής του φορέα, επιβάλλεται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά το χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Με τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, η αναστολή αίρεται με όμοια απόφαση».

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία εδώ

Δείτε ακόμα: Μη νόμιμος ο έμμεσος εξαναγκασμός που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον Covid19: Nέο Ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ακολουθήστε το Legalnews24 στο GoogleNews εδώ

Ακολουθήστε το Legalnews24.gr στο Instagram εδώ


Σχόλια