Δικαστική απόφαση για αποζημίωση των συγγενών όσων πέθαναν από κορωνοϊό από την κυβέρνηση στην Ινδία

To Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας επιδίκασε αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων του κορωνοϊού αναγνωρίζοντας ευθύνη της κυβέρνησης η οποία απέτυχε να προστατέψει τους πολίτες από τον κίνδυνο της πανδημίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε ειδικότερα την Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA) να καθορίσει κατευθυντήριες γραμμές για την καταβολή αποζημίωσης ex gratia σε μέλη της οικογένειας ατόμων που υπέκυψαν από τον Covid-19.

Η τριμελής σύνθεση του δικαστηρίου με επικεφαλής τον δικαστή Ashok Bhushan, στην απόφασή της, ανέθεσε επίσης στο NDMA να εξακριβώσει εντός έξι εβδομάδων το ποσό που θα καταβληθεί στα μέλη της οικογένειας εκείνων που πέθαναν λόγω της μόλυνσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη ως απάντηση σε προσφυγή που ζητούσε αποζημίωση σε κάθε μία από τις οικογένειες όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοιό. 

Η κυβέρνησε αντέτεινε ότι το αιτούμενο ποσό είναι υπέρογκο και ζήτησε μια περισσότερο ευρύτερη προσέγγιση του θέματος με οικονομική ενδυνάμωση του συστήματος υγείας.

Το Ανωτατο Δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης στους συγγενείς των θυμάτων της πανδημίας, βεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε να επιτελέσει ένα από τα βασικά συνταγματικά της καθήκοντα, που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, 398.000 άτομα υπέκυψαν από τον ιό, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. (legalnews24.gr/indianexpress.com)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά