Δικηγόρος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ρατσισμού επειδή μπήκε στο δικαστήριο χωρίς κοστούμι

Ένας έγχρωμος δικηγόρος ισχυρίζεται ότι υπήρξε θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης από αστυνομικούς του δικαστηρίου, οι οποίοι αρχικά τον έδιωξαν από την δικαστική αίθουσα, ενώ στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Τελικά ο δικηγόρος καταδικάστηκε για το επεισόδιο, που συνέβη σε δικαστήριο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ πριν 2 χρόνια περίπου, σε ένα έτος επιτήρησης για το αδίκημα της καθυστέρησης και παρεμπόδισης αστυνομικού.

Ο 38χρονος Jaaye Person-Lynn , δικηγόρος του Λος Άντζελες, ισχυρίστηκε ότι σκόπευσε να πάει στο γραφείο του γραμματέα του δικαστηρίου για να ρωτήσει για μια από τις υποθέσεις του πελάτη του.

Το βίντεο του περιστατικού που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό YouTube του Person-Lynn δείχνει ότι ο δικηγόρος, ντυμένος με casual ρούχα, προσπάθησε να απευθυνθεί προς τον γραμματέα προτού οι αστυνομικοί τον απωθήσουν.

Οι αστυνομικοί σπρώχνουν τον δικηγόρο έξω από την αίθουσα, όπως δείχνει το βίντεο, ενώ εκείνος επαναλαμβάνει «Είμαι εδώ για να μιλήσω στον υπάλληλο για την υπόθεσή μου… για την υπόθεση του πελάτη μου».

Ο δικηγόρος μάλιστα προσπάθησε να δείξει στους αστυνομικούς τον αριθμό της υπόθεσής του πελάτη του καθώς και τη δικηγορική του ταυτότητα.

«Μπορώ να καταλάβω τους αστυνομικούς  ότι σκέφτηκαν στην αρχή ότι δεν ήμουν δικηγόρος, αλλά προσπάθησα να τους δείξω την ταυτότητά μου! Δεν ήθελαν να μεακούσουν », ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο Jaaye Person-Lynn ισχυρίζεται ότι τα όργανα της τάξης τον αντιμετώπισαν διαφορετικά λόγω της φυλής του και σκοπεύει να ασκήσει έφεση για την καταδίκη του. (legalnews24.gr/nypost.com)

Δείτε το βίντεο εδώ

Σχόλια