Δικηγόρος τιμωρήθηκε με 3μηνη αναστολή επαγγέλματος επειδή άγγιξε σεξουαλικά δύο άτομα χωρίς τη συναίνεσή τους

Άνδρας δικηγόρος στην Αγγλία , ο οποίος άγγιξε δύο άτομα με σεξουαλικό τρόπο, χωρίς τη συναίνεσή τους, τιμωρήθηκε με 3μηνη αναστολή επαγγέλματος από το πειθαρχικό σώμα των δικηγόρων. Ο δικηγόρος κρίθηκε ότι συμπεριφέρθηκε με τρόπο που ήταν πιθανό να μειώσει την εμπιστοσύνη του κόσμου σε αυτόν και στο νομικό επάγγελμα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του αρμοδίου τμήματος του δικηγορικού συλλόγου, ο συγκεκριμένος δικηγόρος άγγιξε δύο άτομα σεξουαλικά χωρίς τη συγκατάθεσή τους στις 21 Ιουνίου 2019. Το πειθαρχικό διαπίστωσε ότι κανένα από τα άτομα αυτά δεν συμφώνησε με τη συμπεριφορά του και ότι ο δικηγόρος δεν πίστευε εύλογα ότι θα συναινούσαν. Εκτός από την 3μηνη αναστολή διατάχθηκε να καταβάλει και χρηματικό πρόστιμο 900 £.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου δήλωσε: «Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και η απόφασή μας να ασκήσουμε κατηγορίες για επαγγελματικό παράπτωμα εναντίον του … αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να αναλάβουμε δράση κατά αυτών των συμπεριφορών από μέλη του συλλόγου»

Εν τω μεταξύ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ένας άντρας δικηγόρος που κρατούσε μια νεότερη συνάδελφο του «από ή γύρω από το λαιμό» και της είπε ότι «πραγματικά θα ήθελα να χτυπήσω τα οπίσθια σου» - πριν όντως το κάνει – τιμωρήθηκε με πρόστιμο 6.000 £ από το πειθαρχικό όργανο. (πηγή:lawgazette.co.uk)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά