Δικαστήριο στη Γερμανία ακύρωσε το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων τις νυχτερινές ώρες για περιορισμό του κορωνοϊού

Σημαντική απόφαση σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού εξέδωσε δικαστήριο του Βερολίνου. Το Διοικητικό δικαστήριο της γερμανικής πρωτεύουσας ακύρωσε με απόφασή του την υποχρέωση που επιβλήθηκε στα μπαρ και τα εστιατόρια να παραμένουν κλειστά καθημερινά από τις 23:00 έως τις 06:00 με στόχο να περιορισθεί η πανδημία.

Το δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφασης του προέταξε ότι η απαγόρευση δεν είναι απαραίτητη καθώς τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν ειχαν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας.

Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει Βερολινέζοι εστιάτορες που αντιτίθενται στους περιορισμούς, οι οποίοι έχουν επιβληθεί από τις 10 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και υγιεινής που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου του Βερολίνου δεν είναι αμετάκλητη καθώς μπορεί να ασκηθεί έφεση ενώπιον του Ανώτερου Διοικητικού Δικαστηρίου του Βερολίνου-Βραδεμβούργου. 

Εν τω μεταξύ, προκειμένου να αναχαιτισθεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού , ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κρατίδια αποφάσισαν μια σειρά από δραστικά μέτρα που αφορούν κυρίως τον περιορισμό των επαφών. Κλειστά θα παραμείνουν τον Νοέμβριο θέατρα, όπερες, αίθουσες συναυλιών, καζίνο, οίκοι ανοχής, κολυμβητήρια, γυμναστήρια. Οι αγώνες στον επαγγελματικό αθλητισμό, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, θα διεξάγονται ξανά χωρίς θεατές. Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα εστίασης (μπαρ, εστιατόρια κλπ), αλλά θα επιτρέπεται η πώληση φαγητού σε πακέτο για την κατανάλωση στο σπίτι. Αντίστροφα, ανοιχτές θα παραμείνουν οι καντίνες στις επιχειρήσεις και αλλού. Επίσης, θα συνεχίσουν να λειτουργούν σχολεία, παιδικοί σταθμοί, βιομηχανίες, βιοτεχνίες και τα καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης. 

(πηγή:euronews/ dw.com)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά