13 χρόνια κάθειρξη για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και ισόβια για τον Ρουπακιά πρότεινε η Εισαγγελέας

Κάθειρξη 13 ετών στον καθένα, ζήτησε για τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία εισηγήθηκε επίσης ισόβια κάθειρξη για τον Γιώργο Ρουπακιά. Η διευθυντική ομάδα για την οποία εισηγήθηκε τα 13 έτη είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρέπει επίσης να επιβληθεί κάθειρξη οκτώ ετών στον καθένα, σε όσους κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεν έχουν ελαφρυντικό και έξι ετών σε εκείνους που έχουν. Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη επτά ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Για τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές, που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ζήτησε κάθειρξη επτά ετών για τον καθένα, για όσους δεν έχουν ελαφρυντικό. Σε όσους έχουν, ζήτησε κάθειρξη πέντε ετών. Ακολουθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης και κατόπιν η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια

Αρθρογραφία

Αρθρογραφία
του Γιώργου Καζολέα, Δικηγόρου