Για ανθρωποκτονία εξ'αμελείας κατηγορείται ο πρώην αστυνομικός που σκότωσε τον αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ


Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατηγορείται ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν που γονάτισε στον λαιμό του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη με αποτέλεσμα αυτός να βρει τραγικό θάνατο. Την κατηγορία ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Χένεπιν.
Είχε προηγηθεί η σύλληψη του Τσόβιν, που ήταν ένας από τους τέσσερις πρώην πλέον αστυνομικούς που εμπλέκονται στη σύλληψη και τον θάνατο του Φλόιντ, στη Μινεάπολη της Μινεσότας. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις παγκοσμίως αλλά και μεγάλες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox 9, ο Τσόβιν έχει μεταφερθεί και κρατείται στο Γραφείο Συλλήψεων Εγκληματιών της Πολιτείας.
Ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να γονατίζει στον λαιμό του 46χρονου Φλόιντ και να τον ακινητοποιεί ενώ εκείνος διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να ανασάνει, κατηγορείται "για φόνο 3ου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας", ανέφερε ο εισαγγελέας Μάικ Φρίμαν.
Σημειώνεται ότι σε ορισμένες πολιτείες προβλέπονται τρεις βαθμοί στο έγκλημα της ανθρωποκτονίας, μεταξύ των οποίων και στη Μινεσότα, ενώ στις περισσότερες προβλέπεται πρώτος και δεύτερος βαθμός.
Αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο του θανάτου του Φλόιντ ξέσπασαν ταραχές αρχικά στη Μινεάπολη, κυρίως στην περιοχή όπου βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι ενεπλάκησαν στη σύλληψή του. Οι διαδηλώσεις γρήγορα εξαπλώθηκαν όχι μόνο εντός των ΗΠΑ αλλά και μεγάλες πόλεις σε΄ολον τον κόσμο.
Για την υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη και μια ομοσπονδιακή έρευνα, εκτός από εκείνην που κάνει η Πολιτεία της Μινεσότας. (πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια