Για κακούργημα διώκεται η 35χρονη που κατηγορείται ότι έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα

Ποινική δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα σε βάρος της 35χρονης γυναίκας, η οποία συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα.
Ειδικότερα, η 35χρονη, που αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση, διώκεται για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και το πλημμέλημα της απείθειας.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή και εκδόθηκε ενταλμα προσωρινής κράτησης μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (16.06.2020), όταν και θα απολογηθεί.

Νωρίτερα σήμερα, 11.6.2020, η 35χρονη προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ως η βασική ύποπτη για την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 35χρονη είχε εμμονή με την 34χρονη Ιωάννα για ένα προσωπικό θέμα, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε μια τηλεκάρτα - με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί - καθώς και μια περούκα. Είναι ιδιωτική υπάλληλος σε δικηγορική εταιρεία και κατοικεί στην Αθήνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη Ιωάννα, ενώ σημειώνεται ότι και οι δύο γυναίκες κατάγονται από τον ίδιο νομό (Αιτωλοακαρνανίας).

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, αιτία για την επίθεση φέρεται να είναι η ερωτική αντιζηλία καθώς ο σύντροφος της φερόμενης δράστιδος φέρεται να είχε στείλει αίτημα φιλίας σε κοινωνικό δίκτυο στην 34χρονη Ιωάννα, μετά από κοινωνικό γεγονός στο οποίο είχαν παραβρεθεί πριν από αρκετούς μήνες.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Η Αστυνομία διενήργησε έρευνα στο σπίτι της 35χρονης ύποπτης και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε κάποια ακόμη στοιχεία τα οποία διερευνώνται. Παράλληλα, πρόκειται να προσαχθεί και μια ακόμη γυναίκα, για την οποία υπάρχουν πληροφορίες πως προμήθευσε το βιτριόλι στην φερόμενη ως δράστιδα.

(protothema.gr/amna.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά