Αμήχανη στιγμή σε τηλεδιάσκεψη στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ: Ακούστηκε ήχος από καζανάκι κατά τη διάρκεια αγόρευσης δικηγόρου (ΒΙΝΤΕΟ)


Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ κι ενώ αγόρευε ο δικηγόρος Ρόμαν Μαρτίνεζ στο πλαίσιο συζήτησης για τη νομοθεσία που απαγορεύει ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις σε κινητά από αυτοματοποιημένο σύστημα, ακούστηκε ο ήχος από ένα καζανάκι, που προφανώς χρησιμοποίησε κάποιος από τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη. Ο Μαρτινεζ δεν φάνηκε να δίνει σημασία στο θόρυβο και συνέχισε το λόγο του.
Οι τηλεδιασκέψεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι πλέον πραγματικότητα και πολλές δικαστικές ακροάσεις πραγματοποιούνται μέσω της τεχνολογίας. Ωστόσο τόσο οι δικαστές όσο και οι δικηγόροι πρέπει να εκπαιδευτούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.   Έτσι, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε οδηγίες προς τους δικηγόρους που μετέχουν στις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ άλλων, σε αυτές αναφέρει ότι μόλις ολοκληρώνουν την αγόρευσή τους θα πρέπει να κλείνει ο ήχος της γραμμής τους και θα ανοίγει για τον επόμενο. (πηγή:lifo.gr)

Σχόλια