Οι δίκες του Γκάμπριελ Φερνάντεζ: Η μαρτυρική δολοφονία ενός 8χρονου παιδιού και οι εγκληματικές παραλείψεις της πολιτείας


H νέα δικαστική σειρά ντοκιμαντέρ «οι δίκες του Γκαμπριελ Φερνάντεζ» παρουσιάζει την τραγική ιστορία της δολοφονίας ενός 8χρονου αγοριού και τη δικαστική εξέλιξη που ακολούθησε.
Στη σειρά που αποτελείται από 6 επεισόδια παρακολουθούμε τη σύντομη ζωή και τον βάρβαρο θάνατο ενός σοβαρά κακοποιημένου παιδιού από την Καλιφόρνια, από την ίδια τη μητέρα του και τον σύντροφο της.
Το ντοκιμαντέρ καταδεικνύει και την εγκληματική παράλειψη και αδυναμία του συστήματος και των κρατικών υπηρεσιών να αποτρέψουν την τρομακτική αυτή τραγωδία.
Στις 22 Μαΐου του 2013, η Pearl Fernandez κάλεσε την αστυνομία δηλώνοντας ότι ο γιος της Gabriel χτύπησε στο κεφάλι και δεν αναπνέει. Όταν έφτασαν στο σπίτι όμως, γιατροί και αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η ιστορία που είπε η μητέρα του 8χρονου δεν ήταν αληθινή. Το νεαρό αγόρι είχε πυροβοληθεί και βρέθηκε γυμνό με σπασμένα πλευρά και κάταγμα κρανίου. Ο Gabriel πέθανε δύο μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.
Φυσικός αυτουργός της δολοφονίας ήταν ο σύντροφος της μητέρας, Isauro Aguirre, ο οποίος μαζί με τη μητέρα κακοποιούσαν με φρικτό τρόπο τον 8χρονο πιστεύοντας μάλιστα ότι ο μικρός ήταν ομοφυλόφιλος. Τους επόμενους μήνες η μητέρα του και ο σύντροφός της έσπαγαν καθημερινά στο ξύλο τον μικρό και τον άφηναν νηστικό, ενώ τον κλείδωναν και μέσα σε ένα μικρό ντουλάπι για ώρες.
Όταν ο Γκάμπριελ πέθανε, οι ιατροδικαστές που ανέλαβαν τη σωρό του παιδιού, δήλωσαν ότι τους πήρε δύο ημέρες για να ολοκληρώσουν τη νεκροψία αφού το σώμα του ήταν παραμορφωμένο από την κακοποίηση.
Ένας εισαγγέλεας ανέφερε επίσης κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι ο Gabriel κακοποιήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε χειρότερα από τους κρατούμενους πολέμου.
Το αξιοσημείωτο στοιχείο της σειράς είναι η εγκληματική απάθεια και οι καθοριστικές παραλείψεις των δημόσίων κοινωνικών λειτουργών που ενώ ήταν επιφορτισμένοι με το καθήκον να προστατεύουν απομακρύνοντας από τις οικογένειές τους μικρά παιδιά που κακοποιούνται από τους εγκληματίες γονείς τους, εκείνοι μη πράττοντας τίποτα οδήγησαν αιτιωδώς στον μαρτυρικό θάνατο ενός αθώου και ανυπεράσπιστου παιδιού. (πληροφορίες από briefingnews.gr)

Σχόλια