Πότε θα επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια: Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης


Την σταδιακή επαναλειτουργία των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών προανήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Τσιάρας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. H αρχή θα γίνει πιθανόν στις 27 Απριλίου με την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων. Αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων από 15 Μαϊου ενώ στις αρχές Ιουνίου, εφόσον όλα τα δεδομένα σχετικά με την πανδημία το επιτρέπουν είναι πιθανόν να ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων.  
Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι παρά τα μέτρα που επηρεάζουν το έργο τους, οι δικαστές κατάφεραν να εκδώσουν πολλές δικαστικές αποφάσεις αυτό το διάστημα. Άφησε να εννοηθεί πάντως ότι το δικαστικό έτος θα παραταθεί κατά ένα μήνα, παρά τις αρχικές αντιδράσεις δικαστικών ενώσεων.
Ως γνωστόν οι δικαστικές διακοπές διαρκούν από την 1η Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου. Η πρόταση που – πιθανότατα- προκρίνεται είναι αυτή  της παράτασης πλήρους λειτουργίας έως τα μέσα Ιουλίου και επαναλειτουργίας από την 1η Σεπτεμβρίου. (πηγή:iefimerida.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά