Απώλεια 1700 θέσεων εργασίας τον Μάρτιο στον τομέα των νομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ


Αρνητικά είναι τα πρώτα μηνύματα από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στο νομικό επάγγελμα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής νομικής ιστοσελίδας, abajournal.com, ο κλάδος των νομικών επαγγελμάτων στις ΗΠΑ είχε απώλεια 1.700 θέσεων τον Μάρτιο του 2020 ενώ πολλές δικηγορικές εταιρείες έχουν αρχίσει τις απολύσεις προσωπικού αλλά και περικοπές στους μισθούς, ως αντίδραση στις οικονομικές επιπτώσεις του Covid-19.
Σημειώνεται ότι οι απώλειες του Μαρτίου ακολουθούν ένα πολύ θετικό χρονικό διάστημα, όπου οι νομικοί οίκοι είχαν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο κερδών τα τελευταία 10 χρόνια.  
Οι αριθμοί βασίζονται σε μια έρευνα μισθοδοσίας κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου, σύμφωνα με την έκθεση της ιστοσελίδας Politico αναφορικά με τους συνολικούς αριθμούς γενικής απασχόλησης. Συνολικά σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν 701.000 θέσεις εργασίας.
Ο τομέας των νομικών υπηρεσιών είχε 1.160.500 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, σε σύγκριση με 1.162.200 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο και 1.160.600 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, σύμφωνα τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Γραφείο Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.
Ωστόσο, ο αριθμός των θέσεων εργασίας του Μαρτίου στο νομικό κλάδο εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από τον αντίστοιχο αριθμό πριν από ένα χρόνο, όταν υπήρχαν 1.146.700 νομικές θέσεις εργασίας. (abajournal.com/legalnews24.gr)
Διαβάστε ακόμα: Το Δικηγορικό Σώμα δε θα πληρώσει τα λάθη κανενός

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά