Οι δικηγόροι υπάγονται στα μέτρα στήριξης για τον Κορωνοϊό: Ο ΚΑΔ 6910 μεταξύ των ΚΑΔ των πληττόμενων κλάδων


Ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας 6910 - Νομικές δραστηριότητες, είναι μεταξύ των ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου ημερ. 20.3.2020 του Υπουργείου Οικονομικών. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ 6910 εντάσσονται στα μέτρα στήριξης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης για τους δικηγόρους είναι τα κάτωθι:
1. Οι δικηγόροι θα λάβουν το επίδομα των 800 €, για το διάστημα 15/3 – 30/4. Η καταβολή θα γίνει στον τραπεζικό λογαριασμό, το ΙΒΑΝ του οποίου έχουν δηλώσει στο σύστημα TAXISNET στις αρχές Απριλίου. Το επίδομα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Η εξατομίκευση των δικαιούχων και η ειδικότερη διαδικασία καταβολής θα οριστούν με εκδοθησόμενη ΚΥΑ, εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος, για την οποία θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
2. Αναστέλλονται, μέχρι την 31.7.2020, για τους δικηγόρους οι φορολογικές υποχρεώσεις (καταβολή ΦΠΑ, δόσεις ρυθμίσεων κ.ο.κ).
3. Αναστέλλονται, επί τρίμηνο, οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο (δηλ. οι εισφορές μηνός Ιανουαρίου οφείλονται, βλ. προηγούμενη ανακοίνωση του ΔΣΑ).
4. Αναστέλλονται, επί τρίμηνο, οι πληρωμές δανειακών υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες και τις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις,  με δήλωση του οφειλέτη προς την πιστώτρια Τράπεζα, εφόσον ο τελευταίος είναι ενήμερος.
Περαιτέρω λεπτομέρειες, που άπτονται της υπαγωγής των δικηγόρων στα ανωτέρω μέτρα, καθώς και τυχόν περαιτέρω μέτρα (π.χ. για τα μισθώματα επαγγελματικών μισθώσεων) θα ανακοινωθούν μόλις δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ.
Δείτε το Δελτίο Τύπου του Υπ.Οικονομικών εδώ

Σχόλια