ΔΣΑ: "Προκλητικός εμπαιγμός" η εξαγγελία της κυβέρνησης για τις επιταγές κατάρτισης των 600 ευρώ - Ποιές αποφάσεις λήφθηκαν


"Προκλητικό εμπαιγμό" χαρακτηρίζει ο ΔΣΑ την κυβερνητική εξαγγελία για τα επιδοτούμενα προγράμματα τηλεκατάρτισης των 600 ευρώ που θα χορηγηθούν στους δικηγόρους. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται η ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου που έγινε στις 27.3.2020, «το ΔΣ του ΔΣΑ καταδικάζει με τον πιο εμφαντικό τρόπο την προκλητική υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στο θέμα της χορήγησης του επιδόματος των 800€.
Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, απερίφραστα και ανεπιφύλακτα διαβεβαιώνουν ότι οι δικηγόροι θα λάβουν το επίδομα και αμέσως μετά αναιρούν εαυτούς, δεν πρόκειται απλώς περί πολιτικής ασυνέπειας, αλλά περί απαξίωσης και ονειδισμού ενός ολόκληρου κλάδου, που στις παρούσες έκτακτες συνθήκες στερείται πλήρως του εισοδήματός του.
Είναι, άλλωστε, αναντίλεκτο ότι οι δικηγόροι δοκιμάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο αυτοαπασχολουμένων από την πανδημία του κοροναϊού, καθώς εκ του νόμου έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, οι δικαστικοί επιμελητές έχουν κηρύξει αποχή και έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων των πολιτών, που κατ’ αποτέλεσμα, δεν επιτρέπουν δικαστικές αλλά ούτε και εξώδικες εργασίες.
Μπροστά στην υπαρξιακή αγωνία ενός χειμαζόμενου κλάδου, μεγάλη μερίδα του οποίου αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του και να καλύψει τις ανάγκες του, η σημερινή εξαγγελία περί συμμετοχής των δικηγόρων σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης μέσω voucher (αξίας 600€ έκαστο), συνιστά προκλητικό εμπαιγμό, που υποτιμά τη νοημοσύνη όλων».
Μεταξύ των αποφάσεων που λήφθηκαν ήταν και οι εξής:
-Να διατεθεί ποσό 1.000.000 € από το λογαριασμό αλληλεγγύης του ΔΣΑ για την καταβολή στους συναδέλφους ειδικού οικονομικού βοηθήματος, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
-Να παύσει από τούδε και στο εξής η συμμετοχή των δικηγόρων σε κάθε διοικητική επιτροπή του Δημοσίου και φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Σημειώνεται τέλος, ότι  το σώμα διαφοροποιήθηκε πλήρως από τις από 25.3.2020 δηλώσεις του Αντιπροέδρου, Θέμη Σοφού, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και διευκρίνισε ότι απηχούσαν προσωπικές απόψεις του Αντιπροέδρου, που δεν εκφράζουν τον ΔΣΑ.
Δείτε όλες τις αποφάσεις του ΔΣ του ΔΣΑ εδώ

Σχόλια