Αναδρομική παύση εργασιών ατομικής επιχείρησης μετά από 20 χρόνια


Πολίτης, διατηρούσε ατομική επιχείρηση στην Κω, την περίοδο 1993- 1998. Οι εργασίες της επιχείρησης δεν έβαιναν καλώς, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να πτωχεύσει. Η απόφαση του Πρωτοδικείου περί της πτώχευσης δημοσιεύθηκε το 1998, με δηλωθείσα διεύθυνση κατοικίας της πτωχεύσασας στην Καισαριανή, τη δε παύση των εργασιών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Κω ανέλαβε πληρεξούσιος λογιστής. Κατόπιν αυτού η πολίτης μετακόμισε στο Κιάτο Κορινθίας όπου διαμένει μέχρι σήμερα, βέβαιη ότι οι εκκρεμότητές της με τη φορολογική διοίκηση είχαν τακτοποιηθεί. Μετά από πολλά έτη η πολίτης διαπίστωσε ότι η εν λόγω επιχείρηση συνέχιζε να φαίνεται ενεργή. Η επικοινωνία της με τη Δ.Ο.Υ. Κω δεν απέδωσε καρπούς καθώς οι αρμόδιοι την ενημέρωσαν ότι «η πτώχευση δεν περάστηκε όταν έπρεπε και ότι το σύστημα έχει πλέον κλειδώσει και δεν μπορεί να περαστεί τώρα». Προκειμένου να βρει κάποια λύση και επειδή επιθυμούσε να υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη, η πολίτης ανέθεσε το 2017 την υπόθεση σε δικηγόρο, η οποία όμως μετά από δυο έτη την ενημέρωσε αφενός ότι αδυνατεί να διευθετήσει την υπόθεση, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού συνεμπλεκόμενων υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ. Κω, Δ.Ο.Υ. Ρόδου, Δ.Ο.Υ. Βύρωνα-Καισαριανής, ΙΖ’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών), αφετέρου ότι ο φάκελος της πτώχευσης αγνοείται. Κατόπιν αυτού η πολίτης ζήτησε τη συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη.
Ο Συνήγορος του Πολίτη, προκειμένου να διακριβώσει την τύχη του σχετικού φακέλου, ήρθε επανειλημμένα σε επαφή με όλες τις συναρμόδιες και εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς επίσης και σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Κω, αφού συγκεντρωθηκαν εκ νέου όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Μετά από είκοσι (20) χρόνια και κατόπιν παρέμβασης της Αρχής επιτεύχθηκε η παύση των εργασιών της επιχείρησης από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. αναδρομικά, με ημερομηνία 24-12-1998.
(πηγή:synigoros.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά