Πρόστιμο 14.000 ευρώ σε γιατρό που δημοσίευσε προσωπικά δεδομένα ασθενή στο Instagram


Ασθενής στην Κύπρο κατήγγειλε γιατρό ότι διέθεσε προσωπικά δεδομένα της στο Instagram, χωρίς την εκ των προτέρων συγκατάθεσή της. Μετά τη διερεύνηση της καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι η κοινοποίηση δεν συμβάδιζε με το σκοπό της συγκατάθεσης που παραχώρησε η καταγγέλουσα, αφού αποκαλύπτετο πλήρως η ταυτότητα της.
Η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Κύπρου εξέδωσε απόφαση εναντίον του Υπεύθυνου Επεξεργασίας Ιατρού, ύψους δεκατεσσάρων χιλιάδων ευρώ (€14.000).
Eιδικότερα, η καταγγέλουσα υπεβλήθη στο συγκεκριμένο ιατρείο σε ρινοπλαστική χειρουργική επέμβαση και κατόπιν διαπίστωσε ότι στη σελίδα του ιατρείου στο κοινωνικό δίκτυο instagram είχε αναρτηθεί , εν είδει σποτ, δημοσίευση βίντεο και φωτογραφιών που έδειχναν το πρόσωπό της πριν και μετά την επέμβαση. Επιπλέον, η δημοσίευση του υπό αναφορά υλικού έγινε χωρίς να έχει αλλοιωθεί το πρόσωπο ή τουλάχιστον καλυφθεί κατά τρόπο που να μην αναγνωρίζεται η καταγγέλουσα, η οποία  δεν επιθυμούσε να γίνει ευρέως γνωστό ότι έχει υποβληθεί σε επέμβαση ρινοπλαστικής. (πηγή:cylegalnews.com)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά