Υπερχρεωμένα: Μηδενικές δόσεις για 5 χρόνια και εξαίρεση από την εκποίηση αυτοκινήτου ΙΧΕ

Ειρηνοδικείο Καλαμάτας αρ.απόφασης 97/2019 (εκούσια δικαιοδοσία):
Το Δικαστήριο όρισε απευθείας μηδενικές μηνιαίες καταβολές από την αιτούσα προς τις πιστώτριες, για χρονικό διάστημα πέντε ετών που αρχίζει από την δημοσίευση της παρούσας απόφασης.
Κρίθηκε ότι συντρέχουν στο πρόσωπο της αιτούσας οι εξαιρετικές περιστάσεις του άρθρου 8 παραγρ. 5 Ν 3869/2010.  Η αιτούσα είναι μακροχρόνια άνεργη. Διαγνώστηκε με καρκίνο του θυροειδούς, εγχειρίστηκε και υπεβλήθη σε θεραπεία με ιώδιο. Είναι μητέρα τριών ανήλικων τέκνων. Ο σύζυγός της είναι κατ' επάγγελμα αγρότης. Το μηνιαίο εισόδημα του συζύγου δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ, το οποίο εξαντλείται στις βιοποριστικές ανάγκες της οικογένειας, όπως επίσης στις ίδιες ανάγκες εξαντλείται  το ετήσιο επίδομα τέκνων 2.880 ευρώ που λαμβάνει η οικογένεια. 
Το Δικαστήριο εξαίρεσε από την εκποίηση το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της αιτούσας, ήτοι ένα αυτοκίνητο ΙΧΕ, του οποίου η εκποίηση κρίθηκε ότι θα ήταν ατελέσφορη και ακόμα κι αν εκποιούνταν δεν θα συνέβαλε στην απομείωση των οφειλών της αιτούσας, εξαιτίας της μικρής του αξίας. (η απόφαση δημοσιεύεται με επιμέλεια της Χριστίνας Δεστούνη, Δικηγόρου Καλαμάτας, ΜΔΕ Αστικού Δικονομικού Δικαίου)
Δείτε την Απόφαση εδώ

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά