Διαμαρτυρίες δικηγόρων για τους διορισμούς των δικαστικών αντιπροσώπων- Αλλού δήλωσαν προτίμηση και αλλού διορίστηκαν

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαϊου 2019 η κλήρωση για το διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων στις Δημοτικές, Περιφερειακές Εκλογές και Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Τα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ.
Ωστόσο μετά την ανάρτηση των διορισμών στον διαδικτυακό χώρο του Αρείου Πάγου, η ιστοσελίδα μας έχει γίνει δέκτης πολλών και έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών από δικηγόρους, οι οποίοι άλλη προτίμηση υπέβαλαν και αλλού διορίστηκαν. Συγκεκριμένα ορισμένοι συνάδελφοι ενώ στην αίτηση προτίμησης δήλωσαν ότι επιθυμούν να διοριστούν αποκλειστικά και μόνο εντός ορισμένου Δήμου, τελικά διορίστηκαν σε απομακρυσμένους νομούς εντός της χώρας. Στις περισσότερες περιπτώσεις η προτίμηση για συγκεκριμένο Δήμο οφειλόταν σε οικογενειακούς λόγους (μικρά παιδιά) που καθιστούν πρακτικά πολύ δύσκολη ως και αδύνατη τη μετακίνηση.
Επίσης παρατηρήθηκε ότι πολλοί δικηγόροι που δήλωσαν εξαίρεση από το διορισμό τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, τελικά διορίστηκαν και το όνομα τους εμφανίστηκε στους διορισθέντες στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου. Με το ζόρι διορισμός δηλαδή.
Είναι προφανές ότι σε αρκετές, όπως φαίνεται, περιπτώσεις, η προτίμηση των δικηγόρων αγνοήθηκε πλήρως από τους αρμοδίους στη διαδικασία διορισμού δικαστικών αντιπροσώπων στις επερχόμενες τριπλές εκλογές της 26ης Μαϊου 2019.

Σχόλια

Ο χρήστης Μάνος Πάτμος είπε…
Είναι ακριβώς όπως τα λέτε και συν τοις άλλοις μας στερούν και το εκλογικό δικαίωμα καθώς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε στις τοπικές δημοτικές. Στο δικό μου Δήμο με 9 τμήματα διορίσαν 9 άτομα από άλλους συλλόγους (εννοείτε με υψηλότατα οδοιπορικά γιατί είναι νησί) και εμένα με στέλνουν 120 μίλια μακριά παρόλο που είχα αποκλειστική προτίμηση στο Δήμο μου.