Προφυλακιστέοι οι δύο δικηγόροι για το κύκλωμα των φυλακών


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από πολύωρη απολογία στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή ο 64χρονος δικηγόρος που εμπλέκεται στην λεγόμενη «μαφία των φυλακών».
Ο δικηγόρος, που κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, συμπλήρωσε σχεδόν 12 ώρες απολογίας ενώπιον του Εφέτη. Με την ολοκλήρωση της απολογίας, κατά την οποία αρνήθηκε την κατηγορία, ο δικηγόρος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Τη Δευτέρα 1.4.2019 κρίθηκε επίσης προφυλακιστέα η 45χρονη δικηγόρος, η οποία απολογήθηκε για την εμπλοκή της στο κύκλωμα των φυλακών.
Οι δύο δικηγόροι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα του Εφέτη που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που θεωρείται πως δρα εντός και εκτός των φυλακών.
Η δικηγόρος, η οποία στο στάδιο της ανάκρισης είχε αναλάβει την υπεράσπιση Αλβανού κατηγορουμένου για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της  αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδεται. (naftemporiki.gr)

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Δεν θέλω να δεχθώ ότι κάποιοι δικηγόροι ξύπνησαν ένα πρωϊ και είπαν: "Από σήμερα μετέχουμε σε εγληματική οργανωση"!
Φοβάμαι δηλαδή είτε ότι ο υπερβάλλων ζήλος, είτε η "ταύτιση" με τον πελάτη, είτε άλλοι, άγνωστοι λόγοι, μπορεί να παγιδεύσουν έναν δικηγόρο. Θέλει λοιπόν προσοχή και κυρίως τήρηση των άγραφων κανόνων και ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ!

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά