Συνελήφθη ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την υπόθεση της "μαφίας των φυλακών"


Στη σύλληψη του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου προχώρησε την Πέμπτη, 18.4.2019, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αλ. Λυκουρέζος συνελήφθη ύστερα από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικολοπουλου, που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού». 
Σημειώνεται ότι  ο γνωστός ποινικολόγος ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Ο τελευταίος έχει καταθέσει στο παρελθόν για συνάντηση μεταξύ του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, (ένας ήταν ο Αλ. Λυκουρέζος) οι οποίοι εκπροσωπούσαν στο δικαστήριο τον προφυλακισμένο δικηγόρο, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. 
Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος, τότε οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι ζητούν 2 εκατ. ευρώ για να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή ο προφυλακισμένος σήμερα συνάδελφός τους και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίμαχης επίθεσης, που πλέον εμπλέκονται και στη "μαφία των φυλακών". 
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του δεύτερου δικηγόρου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Oι δύο δικηγόροι για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ.Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης.
(πηγή:capital.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά