Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή σε δύο Γερμανούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία και έβαλαν τη γερμανική


Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκαν δύο Γερμανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι υπέστειλαν την ελληνική σημαία στον Σταυρό Ακρωτηρίου στα Χανιά και την αντικατέστησαν με τη γερμανική.
Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr, το περιστατικό έγινε αντιληπτό από ομάδα Χανιωτών, οι οποίοι πολύ γρήγορα διαπίστωσαν, ότι η ελληνική σημαία είχε πεταχτεί στα βράχια. Οι δράστες της προσβολής των συμβόλων δεν άργησαν να εντοπιστούν και όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για δύο Γερμανούς στρατιωτικούς, οι οποίοι προχώρησαν στην ενέργεια αυτή στη διάρκεια πεζοπορίας στην περιοχή του Σταυρού.
Μάλιστα, απέδωσαν την πράξη τους στην ορειβατική συνήθεια να αναρτάται η σημαία της χώρας, από την οποία προέρχονται οι ορειβάτες, στην κορυφή που «κατέκτησαν». Οι δύο νεαροί στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.
Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τον δικαστή, ο οποίος τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάζοντας τους για προσβολή δημοσίων συμβόλων κατά συναυτουργία. οι δύο νεαροί θα επιστρέψουν αύριο στην πατρίδα τους, όπου λόγω και της ιδιότητάς τους αναμένεται να ελεγχθούν πειθαρχικά. (news.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά