Προφυλακιστέος ο δικαστικός υπάλληλος που υποσχόταν ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δικαστικός υπάλληλος που υπηρετεί στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και που αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι εξαπατούσε πολίτες ότι θα παρέμβει προς όφελος τους στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.
Σε βάρος του υπάλληλου έχουν κατατεθεί επτά μηνύσεις- καταγγελίες από εξαπατημένους πολίτες, οι οποίες αποτέλεσαν την αιτία για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δικαστικός υπάλληλος φέρεται τα πέντε τελευταία χρόνια να έλαβε χρηματικά ποσά (σύμφωνα με πληροφορίες 3.000-10.000 ευρώ κατά περίπτωση) από πολίτες, με στόχο να παρέμβει, όπως ισχυριζόταν, σε δικαστικούς λειτουργούς, επηρεάζοντας την έκδοση αποφάσεων υπέρ τους. Ωστόσο, όλα αυτά χρόνια δεν είχε κινηθεί καμία νομική ενέργεια σε βάρος του, αφού δεν είχαν κατατεθεί μηνύσεις.
Οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνουν προτεραιότητα στην εν λόγω υπόθεση, καθώς έχουν διατυπωθεί πλήθος παραπόνων από δικηγορικούς και δικαστικούς κύκλους ότι με την αυθαίρετες και παράνομες ενέργειές του ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος έπληττε το κύρος της Δικαιοσύνης.
(πηγή: ΑΠΕ)

Σχόλια