Ποινική δίωξη για απάτη σε δικαστικό υπάλληλο που υποσχόταν επηρεασμό δικαστικών αποφάσεων


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καβάλας σε βάρος ενός δικαστικού υπαλλήλου που υπηρετεί στα δικαστήρια της πόλης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο υπάλληλος φέρεται να έχει λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες, με στόχο να παρέμβει σε δικαστικούς λειτουργούς, επηρεάζοντας την έκδοση αποφάσεων υπέρ τους. Επί σειρά ετών δεν είχε κινηθεί καμία νομική ενέργεια σε βάρος του, καθώς δεν είχαν κατατεθεί μηνύσεις.
Ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος δεν έχει δώσει σημεία ζωής τους τελευταίους μήνες και δεν προσήλθε να καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε από το Πταισματοδικείο Καβάλας.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ έκανε λόγο για «μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για ένα απαράδεκτο γεγονός», που δημιουργεί - όπως είπε - τριγμούς στους κύκλους της Δικαιοσύνης. «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επικαλείτο ακόμα και ανωτέρους δικαστικούς λειτουργούς, φτάνοντας μέχρι τους προέδρους Εφετών και τον Άρειο Πάγο, ισχυριζόμενος προς τα εξαπατηθέντα θύματά του ότι μπορεί να παρέμβει επηρεάζοντας την έκδοση των αποφάσεων. Είναι εγκληματικό αυτό που συνέβη, γιατί τέτοιες ενέργειες πλήττουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και στέλνουν τελείως εσφαλμένα μηνύματα προς την κοινωνία» τόνισε ο κ. Γραμμένος.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η δράση του συγκεκριμένου δικαστικού υπάλληλου ήταν γνωστή. Ωστόσο, μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο φήμες και πληροφορίες, ενώ πλέον υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες σε βάρος του, γιατί έχουν γίνει επώνυμες καταγγελίες και κατατέθηκαν ονομαστικές μηνύσεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας, Δημήτρης Μπακόλας, αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση, σημειώνοντας ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν η προκαταρκτική εξέταση και η ανάκριση, για να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.
Τις επόμενες μέρες η Εισαγγελία αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση σε τακτική ανάκριση. Τότε, αν πάλι ο δικαστικός υπάλληλος δεν εμφανιστεί να καταθέσει, αυτή τη φορά ως κατηγορούμενος, δεν αποκλείεται να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής.
Τα ίχνη του δικαστικού υπαλλήλου έχουν εξαφανιστεί από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα σε ιδιωτική κλινική της Θράκης.
(Πηγή: ΑΜΠΕ/naftemporiki.gr)

Σχόλια