Δικηγόρος έκανε αγωγή στην Apple καταγγέλλοντας ότι η συσκευή του επέτρεψε την υποκλοπή συνάντησής του με πελάτη του


Ένας δικηγόρος από το Τέξας των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή εναντίον της Apple για την εφαρμογή FaceTime, καταγγέλλοντας ότι επέτρεψε την υποκλοπή συνάντησης με έναν πελάτη του. Ο Λάρι Γουίλλιαμς υπέβαλε την αγωγή του αφού ανακάλυψε ότι ήταν δυνατό για όσους τον καλούσαν να ακούσουν στο μικρόφωνο της τηλεφωνικής συσκευής ή του Mac πριν ο λήπτης της κλήσεις αποδεχθεί ή απορρίψει την κλήση.
Το ελάττωμα ασφάλειας στα IOS 12.1 και 12.2, επηρέασε τις κλήσεις του FaceTime Group, με αποτέλεσμα αυτός που καλούσε να μπορεί με μερικά απλά βήματα να ενεργοποιήσει το μικρόφωνο της συσκευής του αποδέκτη της κλήσης, χωρίς αυτός να έχει συμφωνήσει να ενεργοποιήσει τη συνομιλία.
Ο δικηγόρος ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο το προσωπικό iPhone μετατρεπόταν σε ένα μικρόφωνο που επέτρεπε σε κάποιον τρίτο να ακούει χωρίς συναίνεση. Μάλιστα ισχυρίζεται ο δικηγόρος ότι ο ίδιος βρισκόταν σε συνάντηση με ένα πελάτη του, όταν η ελαττωματική συσκευή επέτρεψε την καταγραφή της συνάντησής του.
Στην αγωγή αναφέρεται ακόμα ότι η Apple , η οποία έχει την απόλυτη ευθύνη για το σχεδιασμό, τον έλεγχο και τη διανομή της ενημερωμένης έκδοσης του iOS, απέτυχε να προειδοποιήσει ή να δώσει σχετικές οδηγίες στο κοινό για τους κινδύνους αυτούς. Ακόμη ότι η Apple γνώριζε ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το προϊόν της θα προκαλούσε ανεπιθύμητες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής και υποκλοπές με αποτέλεσμα οι χρήστες των συσκευών να υποστούν προβλέψιμη ζημία.
Ζητώντας αποζημιώσεις ο Γουίλλιαμς αναφέρει ότι ο ίδιος υπέστη μόνιμες και συνεχείς ζημίες, που περιελάμβαναν διαφυγόντα κέρδη από την εργασία του, που θα αποκόμιζε στο μέλλον.
Μετά τη δημοσίευση της είδησης στις 29 Ιανουαρίου, η Apple απενεργοποίησε το FaceTime Group , μέχρι να διορθώσει το συγκεκριμένο λογισμικό.
(theregister.co.uk/legalnews24.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά