Kαταδίκη του Μητροπολίτη Αμβρόσιου για κείμενο κατά των ομοφυλόφιλων


Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, Αμβρόσιος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος.
Ο Αμβρόσιος είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του το Δεκέμβριο του 2015 ομοφοβικό κείμενο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ». 
Η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του μητροπολίτη. Η Εισαγγελέας δέχτηκε ότι το επίδικο κείμενο στρέφεται κατά των ομοφυλόφιλων και όχι μόνο κατά πολιτικών, όπως είχε πρωτόδικα αποφανθεί το δικαστήριο, σημειώνοντας ωστόσο ότι αμφιβάλλει αν ο λόγος του κατηγορουμένου μπορεί να προκαλέσει εχθροπάθεια, δηλαδή αισθήματα μίσους και εχθρότητας ικανά να οδηγήσουν σε πράξεις μίσους.   
Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος παραδέχτηκε στην απολογία του ότι καταφερόταν εναντίον ομοφυλόφιλων. Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε στους δικαστές ότι αναφερόταν σε ομοφυλόφιλους πολιτικούς, πολιτικούς που υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία αλλά και γενικά στους ομοφυλόφιλους.  
Στο επίμαχο κείμενο, ο μητροπολίτης χαρακτήριζε τους ομοφυλόφιλους «αποβράσματα» και «μη ανθρώπους», παρακινώντας τους αναγνώστες του να τους απομονώσουν και να τους «φτύσουν»,
Σημειώνεται ότι το μονομελές πλημμελειοδικείο Αιγίου είχε αθωώσει, πρωτόδικα, τον μητροπολίτη.  
Οι δικηγόροι του Αμβρόσιου δήλωσαν ότι θα ασκήσουν αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο. (πηγή:star.gr)

Σχόλια

Legal Jobs

Legal Jobs
Θέσεις Εργασίας-Υποτροφίες- Μεταπτυχιακά