Σκότωσε τη δικηγόρο που τον είχε υπερασπιστεί στη δίκη για το φόνο της γυναίκας του και αυτοκτόνησε


Γυναίκα δικηγόρος δολοφονήθηκε από άνδρα, τον οποίο είχε υπερασπιστεί στο παρελθόν στη δίκη για το φόνο της συζύγου του.
Ο Χαβιέ Σαλβαδόρ Κάλβος, που καταδικάστηκε το 2003 επειδή σκότωσε τη σύζυγό του, αυτοκτόνησε, αφού δολοφόνησε τη δικηγόρο Ρεμπέκα Σανταμαλία Κάνσερ η οποία τον είχε υπερασπιστεί και με την οποία είχε συνάψει ερωτικό δεσμό, όπως έγινε γνωστό από τις ισπανικές αρχές.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Κάρμεν Σάντσεθ, περιφερειάρχης της Αραγωνίας (βορειοανατολική Ισπανία), η οποία εμφανίστηκε πολύ συγκινημένη ενώπιον των δημοσιογράφων.
«Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι δυο τους είχαν προσωπικές σχέσεις» και το οικογενειακό περιβάλλον το επιβεβαίωσε, «επομένως, πρόκειται για ένα έγκλημα βίας με βάση το φύλο» σημείωσε η περιφερειάρχης.
Η δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του άνδρα στη δίκη του το 2003, όταν δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για τη δολοφονία με όπλο της συζύγου του πριν από 15 χρόνια, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του δικηγορικού συλλόγου της πόλης Σαραγόσα.Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Ιανουάριο του 2017.
Την νύχτα της Πέμπτης 17.1.2019 εντοπίστηκε νεκρός στο Τερουέλ, αφού «πήδηξε από μια γέφυρα», βάσει των πρώτων στοιχείων από την έρευνα.
Λίγες ώρες αργότερα, στην οικία του στη Σαραγόσα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα της 48χρονης δικηγόρου, που έφερε τραύματα από αιχμηρό όπλο.
Η δικηγόρος ήταν παντρεμένη με παιδί 14χρονών και ο σύζυγός της είχε ενημερώσει την Πέμπτη το βράδυ τις αρχές για την εξαφάνισή της.
«Δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα βήμα προς τα πίσω στο θέμα της βίας με βάση το φύλο» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος επισήμανε ότι «τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες» στην Ισπανία, από τον σύζυγό τους, τον πρώην σύντροφό τους ή τον εραστή τους. Σαράντα επτά γυναίκες δολοφονήθηκαν υπό παρόμοιες συνθήκες το 2018.
(skai.gr)

Σχόλια